Menu

Nowa oferta alkoholowa

0 Comment


Witajcie 🙂

Do naszej oferty dołączyliśmy 4 nowe whisky, których nie nabędziecie w żadnym sklepie wielkopowierzchniowym. Przedstawiamy wam:

Firean Lightly Peated Scotch Whisky to rewelacyjna, szkocka whisky destylowana w tradycyjnych aparatach miedzianych wyprodukowana z idealnie skomponowanej mieszanki whisky zbożowej i jęczmiennej słodowej. Kolor whisky jest złoto-miodowy, w nosie zaś wyczuwalny jest bardzo bogaty bukiet zapachów. Na podniebieniu odrobina dymu i torfu, nadając trunkowi charakteru. Łagodności i odrobiny zaskoczenia dodają kwiatowe nuty wyczuwalne dopiero podczas degustacji. Whisky Firean zdobyła srebrny medal na International Spirits Competition.

Highland Queen Blended Scotch Whisky Sherry Cask Finish – mieszana szkocka whisky, której podstawą jest single malt Tullibardine z regionu Highland. Nazwa nawiązuje do czczonej po dzień dzisiejszy królowej Marii Stuart, która została koronowana w 1561 roku na królową Szkocji. Pierwotne destylaty tej whisky dojrzewają w beczkach po bourbonie, następnie finalny blend przelany został do beczek po sherry na dalszy proces dojrzewania. Whisky pachnie intensywnie i słodko z lekkim dymnym finiszem. Odnajdziemy w niej aromaty rodzynek, marcepanu oraz przypraw takich jak goździki i cynamon. W smaku słodko-dębowe nuty. Wyczuwalny pieprz, suszone owoce, rodzynki, dębina, karmel. Zdecydowany wpływ sherry, który oddaje delikatną słodycz a zarazem cierpkość i lekką taniczność.

Pochodząca ze szkockiego regionu Highland, whisky Tullibardine 228 Burgundy Cask ma piękny kasztanowy kolor, który wziął się im.in. z końcowego etapu maturacji w beczkach po burgundzkim Pinot Noir z Chateau de Chassagne Montrachet. Aromaty wiśni i wanilii, a w ustach dużo akcentów czekolady, czerwonej porzeczki i rozgrzewających, słodkich przypraw.

Bain’s Cape Mountain to whisky single grain destylowana w 100% z afrykańskiej kukurydzy. Destylacja odbywa się w kolumnie destylacyjnej w James Sedgwick Distillery z siedzibą w Wellington w RPA. Jest to jedyna legalnie wytwarzana whisky w tej części świata. Przez pierwsze trzy lata whisky starzona jest w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia, po czym trafia do świeżych beczek również po bourbonie na kolejne dwa lata. Bain’s Cape Mountain debiutowała w 2009 roku i zdobyła sporo prestiżowych nagród – złoty medal podczas International Wine&Spirit Competition, srebrny podczas International Spirit Competition, wreszcie tytuł najlepszej grain whisky w konkursie World Whisky Awards. W whisky wyczuwalne są aromaty, wanili, mlecznej krówki, karmelu, kukurydzy prażonej, melonów, jabłka, orzeszków prażonych, cynamonu i wiórków kokosowych. W smaku łagodna, wyczuwalne smaki wanilii, creme brulee, mlecznej krówki, skórki pomarańczowej, cynamonu, imbiru i nutki lukrecji. Finisz jest dość długi, z nutami wanilii, płatków kukurydzianych, delikatnych nut korzennych i cytrusowych.

UWAGA CENY ZROBIĄ NA WAS PIORUNUJĄCE WRAŻENIE – OD 6PLN ZA 40ML !!!                          

DO ZOBACZENIA PRZY NASZYM BARZE ZAPRASZAMY 😉

-->

Polityka Cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Czy akceptujesz ?